Naturlige ingredienser: Beta caroten-Color Maker

Beta-caroten, som en bestanddel af planter, er blevet brugt i århundreder til at give en gul til orange farve til fødevarer og kosmetik. Beta-caroten er sandsynligvis den bedst kendte af den største familie af pigmenter produceret af naturen, carotenoiderne. Selvom det er rigeligt og ekstraherbart fra forskellige kilder, fremstilles beta-caroten, der anvendes af farveindustrien, syntetisk. Dette er en relativt ny udvikling med kommerciel produktion, der starter omkring 1954. Denne form for beta-caroten, såvel som cantaksanthin og apo-8′-carotenal tilsvarende syntetiseret, er tilladt til brug som farveadditiver i USA og Europa og er normalt omtales som “natur-identiske.”

egenskaber

alle carotenoider er uopløselige i vand og næsten uopløselige i olie. Ikke desto mindre, gennem formulering, kommercielle former er tilgængelige for farvning næsten ethvert produkt, der kræver en gul til gul-orange til rød farve. En standard oliedispergerbar form er en mikroniseret suspension indeholdende 30% beta-caroten, let opløselig i varm olie/fedt. Den standard vandopløselige form er en emulgering med stivelse eller gelatine, tilgængelig ved 1% eller 10% og som en væske eller et pulver. Valg af passende form afhænger af den krævede dispersionsmængde og/eller den krævede stabilisering.

alle carotenoider er modtagelige for iltning og noget for lys. Tocopheroler eller C-vitamin kan reducere holdbarheden tab af visuel farve. Farvetone påvirkes ikke af pH-skift. Beta-caroten har god stabilitet til at opvarme mindre end 100 liter C. Beta-caroten er tilgængelig kosher og halal certificeret.

ansøgning

det har fundet anvendelse i gule til gul-orange produkter, der ikke kræver klarhed. Annatto, gurkemeje og safran kan skræddersys til at efterligne til beta-karotens nuance.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.